Airco autobedrijf Berendsen

 

Aircoservice

__________

In bijna alle auto’s zit tegenwoordig airconditioning en ook die moet preventief onderhouden worden. Werkt uw airco goed in de auto, dan is de temperatuur aangenaam en wordt de luchtvochtigheid goed geregeld. Dit zorgt ervoor dat u comfortabel en ontspannen achter het stuur zit. In de zomer zorgt een goed functionerende airconditioning voor een fris gevoel en in de zomer en winter helpt de airco tegen beslagen ramen.

Airco check
Een jaarlijkse aircocheck wordt uitgevoerd om het aircoysteem in goede staat te houden en ongewenste geurtjes te voorkomen. De koelcapaciteit van het aircosysteem en de uitstroomhoeveelheid van het ventilatierooster wordt gecontroleerd. Het interieurfilter dat stof, uitlaatgassen en pollen buiten houdt, wordt indien nodig vervangen. 

Airco vullen met koudemiddel
Een airco is gevuld met koudemiddel. Dit zorgt ervoor dat de airco koelt en de aircopomp in het systeem gesmeerd wordt. Als u merkt dat uw airco minder koelt dan voorheen, is de kans aanwezig dat de hoeveelheid koudemiddel behoorlijk is afgenomen. Ieder jaar verliest de airco dit koudemiddel door verdamping of weglekken. Als uw airco onvoldoende koudemiddel bevat wordt deze eerst volledig leeggehaald, het zogenaamde airco vacumeren (vocht en lucht onttrekking) en daarna weer afgevuld met koudemiddel.

Airco reinigen
Een goed werkende airco heeft een positief effect op uw alertheid in de auto. Het brengt frisse, zuivere lucht de auto in. Doordat u de airco gebruikt vanaf het begin van uw rit tot u de auto stil zet, blijft er condens in het systeem achter. In het systeem zit een verdamper waar het koel, vochtig en donker is. De ideale huisvesting voor bacteriën en schimmels die zich na verloop van tijd gaan verspreiden en zo muffe lucht met zich meebrengen. Om dit te verhelpen kunnen we een airco reiniging uitvoeren. 

 

Ook gebruikmaken van aircoservice bij Autobedrijf Berendsen? Neem dan contact met ons op of maak online een afspraak.